Czekoladowo-kokosowe kulki lodów

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.82)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 gałki dobrych lodów waniliowych lub innych
- 455 g posiekanej gorzkiej czekolady
- 1 szklanka wiórków kokosowych
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Łyżką do lodów uformować 4 gałki, ułożyć na blasze, zamrażać aż będą twarde. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej, wymieszać na gładką masę. W drugiej miseczce umieścić wiórki kokosowe. Używając 2 widelców szybko zanurzać gałki lodów w stopionej czekoladzie, obracać, aż czekolada dokładnie je pokryje. Jeśli trochę lodów stopiło się w czekoladzie, włożyć miskę z powrotem do kąpieli wodnej i wymieszać przed włożeniem następnej kulki lodów. Obtaczać w wiórkach kokosowych. Z powrotem układać na blasze. Przechowywać w zamrażarce aż do momentu podania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W