Curry z kraba z placuszkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes na Karaibach (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia karaibska
Składniki:
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 posiekana mała cebula cukrowa
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 3 łyżki curry w proszku
- 1 łyżeczka mielonej kurkumy
- 1 łyżeczka mielonego kminu
- 300 ml wody
- 1 drobno posiekana czerwona lub zielona papryka
- 3 łyżki „zielonych przypraw”
- 400 ml mleczka kokosowego z puszki
- 1 krab pokrojony na duże kawałki
- sok wyciśnięty z 1 limonki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Curry z kraba: olej rozgrzać na patelni. Zeszklić cebulę i czosnek. Dodać curry w proszku, kurkumę i kmin. Cały czas mieszając, smażyć minutę na małym ogniu. Wlać połowę wody, żeby rozrzedzić mieszaninę. Gotować na małym ogniu dalsze 5 do 10 minut. Wrzucić paprykę i dodać zielone przyprawy. Starannie zamieszać. Wlać mleczko kokosowe i pozostałą wodę. Włożyć do sosu kawałki kraba i gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Zagnieść ciasto na placuszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W