Ciastka włoskie biscottis
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.6)
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- orzechy nerkowca
- 2 jajka
- szczypta soli
- 125g cukru
- 150g mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 50g kakao
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Uprażyć orzechy nerkowca na patelni. Wbić jajka do miski, dodać szczyptę soli. Jajka ubić mikserem na puszystą pianę, dodając cukier po łyżeczce. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać do masy, dodać uprażone orzechy, wymieszać. Ciasto formować w wałki rękoma zmoczonymi w zimnej wodzie. Układać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 5 minut w temperaturze 175 stopni, potem jeszcze 15 minut w temperaturze 150 stopni. Wyjąć ciasto, pokroić w grube plastry, a następnie obsuszyć je w niskiej temperaturze w piekarniku lub opiec w tosterze.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W