Ciastka włoskie biscottis

Ciastka włoskie biscottis
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.6)
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Uprażyć orzechy nerkowca na patelni. Wbić jajka do miski, dodać szczyptę soli. Jajka ubić mikserem na puszystą pianę, dodając cukier po łyżeczce. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać do masy, dodać uprażone orzechy, wymieszać. Ciasto formować w wałki rękoma zmoczonymi w zimnej wodzie. Układać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 5 minut w temperaturze 175 stopni, potem jeszcze 15 minut w temperaturze 150 stopni. Wyjąć ciasto, pokroić w grube plastry, a następnie obsuszyć je w niskiej temperaturze w piekarniku lub opiec w tosterze.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA