Chrupiące krewetki z makaronem
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.8)
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indonezyjska
Składniki:
- 75g orientalnego makaronu (grubsze nitki
- sojowy lub pszenny)
- krewetki tygrysie
- mango
- olej do smażenia
- sos słodko-kwaśny
- ocet ryżowy
- świeża papryczka chili
- cukier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron gotować w osolonym wrzątku przez 3 minuty, odcedzić i przelać zimną wodą. Krewetki wyjąć z pancerzyków i usunąć ze środka przewód pokarmowy. Obrane krewetki nadziać na patyczki do szaszłyków, posolić. Na krewetce położyć plasterek mango, całość owinąć nitkami makaronu. Smażyć po kilka w woku w głębokim tłuszczu, odsączyć na papierowym ręczniku. W osobnej miseczce podawać sos do maczania z octu ryżowego, odrobiny cukru i pokrojonej papryczki chili.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W