Chipsy z chlebka pita

Chipsy z chlebka pita
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 4 pity
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka nasion kopru włoskiego
  • 1 łyżka nasion anyżku
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Pokrój pity na kliny. Połóż na wyłożoną pergaminem blachę i posmaruj miodem. Posyp przyprawami, oraz solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika i piecz przez jakieś 10 minut, aż będą złociste i chrypiące. Podawaj od razu, albo jak trochę wystygną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA