Cebulowa pakora

Cebulowa pakora
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Smak mojego życia (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 jajka od kur z wolnego wybiegu
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 120 g mąki
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
  • 3 łyżki oleju (więcej
  • jeśli potrzeba)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozbij jajka w misce. Dodaj cebulę i zamieszaj. Dodaj mąkę, kolendrę, kmin i zamieszaj. Rozgrzej olej w głębokiej patelni na średnim ogniu. Nałóż miksturę łyżką i smaż 30-45 sekund aż się zrumieni.
Obróć i smaż kolejne 30 sekund aż pakora stanie się złocistobrązowa i chrupka z obu stron. Zdejmij z patelni i połóż na papierowym ręczniku, by osączyć z tłuszczu. Powtarzaj te czynności, uzupełniając w razie potrzeby tłuszcz. Za każdym razem pozwól, by olej się rozgrzał.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA