Callaloo
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia karaibska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 kg boćwiny
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- 1 cebula posiekana
- 3 dymki posiekane
- 1 gałązka świeżego tymianku lub ½ łyżeczki suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- 1/3 szklanki wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Boćwinę zanurzyć w misce z wodą. Moczyć przez minutę, wyjąć, otrząsnąć. Powtórzyć jeszcze dwukrotnie. Pokroić na kawałki wraz z ogonkami. Odstawić. Średnią patelnię postawić na średnim ogniu, wlać olej, włożyć masło i rozgrzać. Wrzucić cebulę i dymkę, mieszać ok 2 minut, aż cebula zmięknie. Dodać liście boćwiny, tymianek, sól i pieprz. Wymieszać, dodać wodę. Przykryć. Dusić na średnim ogniu, aż łodyżki zmiękną, ok 8 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W