Bulion ze świeżych ziół

Bulion ze świeżych ziół
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • po garści ziół: trybuli
  • majeranku
  • natki
  • estragonu i szczypiorku
  • 750 ml wywaru warzywnego lub drobiowego
  • kawałek masła
  • 1 duży ziemniak
  • pokrojony w kostkę
  • 1 duży por
  • pokrojony w krążki
  • sok z limonki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zioła posiekaj tuż przed gotowaniem i zachowaj łodygi. Możesz zastosować dowolną mieszankę ziół sezonowych. Podgrzej wywar warzywny lub drobiowy. Dorzuć łodygi. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Odstaw na kwadrans. Rozgrzej masło w rondlu. Dorzuć ziemniaka. Duś na małym ogniu przez 6 minut. Dodaj pora. Smaż przez parę minut. Doprowadź wywar do wrzenia, odcedź łodygi. Wlej do warzyw. Gotuj, aż zmiękną. Przed podaniem dosyp posiekane liście ziół i wyciśnij sok z limonki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA