Bulion z kaczki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W interesie mięsożercy
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- kości kaczki
- cebula
- seler naciowy
- czosnek
- szczypiorek
- trawa cytrynowa
- liście Kafiru
- kolendra
- anyż
- goździki
- kecap manis
- sos sojowy
- chilli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do garnka wrzuć kości kaczki, zalej je wodą i zagotuj. Pokrój w grube plastry cebulę, seler naciowy i główkę czosnku. Posiekaj szczypiorek i łodygę trawy cytrynowej. Przygotuj liście Kafiru. Gdy bulion zacznie wrzeć, usuń nadmiar tłuszczu i wrzuć wszystkie składniki. Dodaj trochę anyżu i goździków. Do tego odrobina kecapu manis i sosu sojowego. Zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny. Podawaj z listkami kolendry i odrobiną chilli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W