Bulion wołowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.52)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 5 kg ogona
- żeberek
- lub kości wołowych
- 4 cebule
- grubo posiekane
- 1 seler naciowy
- pokrojony na kawałki
- 6 marchewek
- pokrojonych na kawałki
- ½ kg pieczarek
- pokrojonych na kawałki
- 1 słoik koncentratu pomidorowego
- ½ butelki czerwonego wina
- 5 dużych gałązek świeżego tymianku
- 2 duże gałązki świeżego rozmarynu
- 4 liście laurowe
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wstaw kości i warzywa do piekarnika i piecz, aż zrobią się złoto-brązowe. Przełóż do dużego garnka, a na blachę wlej trochę wody i zdeglasuj ją. Powstały płyn przelej do garnka z kośćmi. Dodaj koncentrat pomidorowy, wino i zioła. Zalej do pełna zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz maksymalnie ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 4-5 godzin. Przecedź bulion do czystego garnka i gotuj na wolnym ogniu, aż zredukuje się do połowy objętości.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W