Bruschetta z owocami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 4 brzoskwinie
- 4 nektarynki
- 6 śliwek
- ciabatta pokrojona na kromki
- 2 laski wanilii
- posiekane
- 2 łyżki drobnego cukru
- amaretto
- masło
- gęsta śmietana
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Utrzeć wanilię z cukrem, pokroić owoce na cząstki, zasypać cukrem waniliowym, zalać amaretto. Posmarować ciabattę masłem, nałożyć zamarynowane owoce, zapiec przez 20 minut w piecu albo piekarniku rozgrzanym do 220 stopni C. Podawać bruschettę z łyżką gęstej śmietany.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W