Bruschetta z owocami

Bruschetta z owocami
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 4 brzoskwinie
  • 4 nektarynki
  • 6 śliwek
  • ciabatta pokrojona na kromki
  • 2 laski wanilii
  • posiekane
  • 2 łyżki drobnego cukru
  • amaretto
  • masło
  • gęsta śmietana

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Utrzeć wanilię z cukrem, pokroić owoce na cząstki, zasypać cukrem waniliowym, zalać amaretto. Posmarować ciabattę masłem, nałożyć zamarynowane owoce, zapiec przez 20 minut w piecu albo piekarniku rozgrzanym do 220 stopni C. Podawać bruschettę z łyżką gęstej śmietany.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA