Brązowy ryż z jabłkami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.43)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 szklanka brązowego ryżu
- 2 szklanki soku jabłkowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- ½ szklanki rodzynek
- 1 jabłko
- pokrojone w kostkę
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj w średnim rondlu ryż, cynamon, rodzynki i kawałki jabłka. Zalej sokiem, doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem na małym ogniu aż płyn zostanie wchłonięty, a ryż będzie miękki (ok. 30 min).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W