Błyskawiczne lody bananowe

Błyskawiczne lody bananowe
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Słodki James (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 banany
  • obrane i pokrojone na kawałki
  • ¼ łyżeczki esencji waniliowej
  • 3-4 łyżki cukru
  • do smaku
  • 150 ml maślanki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozłóż kawałki bananów na blasze i wstaw do zamrażarki. Pozostaw je tam do pełnego zamrożenia (około 1 godziny). Włóż banany do malaksera. Dodaj esencję waniliową, cukier i połowę maślanki. Włącz malakser i miksuj kilka chwil. Następnie, przy ciągle włączonym malakserze, wlewaj pozostałą maślankę cienkim, równomiernym strumieniem. Miksuj do uzyskania gładkiej, kremowej masy. Wstaw do zamrażalnika.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA