Bliny z łososiem, kawiorem, kwaśną śmietaną i wodą z ogórka
Oceń przepis:
Przygotował:
Vienio
- Seria kulinarna:
- Ślinotok (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Placki i placuszki
Składniki:
- mąka gryczana/pszenna
- drożdże w proszku
- masło
- mleko
- olej
- sól
- pieprz
- jajka
- cukier
- fenkuł
- oliwa
- skórka z cytryny
- ogórek zielony lub imbir marynowany różowy
- koperek
- śmietana 18%
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Robimy zaczyn z drożdży. Jak urośnie, dodajemy go do mąki z rozpuszczonym masłem, ciepłym mlekiem, i żółtkami. Mieszamy mikserem ręcznym.
Następnie ubijamy mikserem pianę z białek. Dodajemy delikatnie do ciasta. Odkładamy, pozwalając ciastu odpocząć, aż zacznie pracować.
Z gotowego ciasta smażymy bliny.
Łosia wędzonego kroimy na paseczki. Ogórka obieramy, tniemy na kostki, miksujemy blenderem i przecedzamy przez sitko i gazę, aby odsączyć wodę.
Podajemy bliny z łososiem, kawiorem, sokiem z ogórka i skórką z cytryny, koperkiem i śmietaną.
Następnie ubijamy mikserem pianę z białek. Dodajemy delikatnie do ciasta. Odkładamy, pozwalając ciastu odpocząć, aż zacznie pracować.
Z gotowego ciasta smażymy bliny.
Łosia wędzonego kroimy na paseczki. Ogórka obieramy, tniemy na kostki, miksujemy blenderem i przecedzamy przez sitko i gazę, aby odsączyć wodę.
Podajemy bliny z łososiem, kawiorem, sokiem z ogórka i skórką z cytryny, koperkiem i śmietaną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Placki i placuszki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W