Batony mars smażone na głębokim oleju
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.100)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 szklanki mąki
- 1/2 szklanki skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- sól
- 350 ml wody sodowej lub zwykłej wody
- 4 batony Mars
- zamrożone
- olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać mąkę, skrobię, proszek do pieczenia i sól. Dodać wodę sodową. Uważać, żeby nie przesadzić z mieszaniem, ponieważ ciasto będzie zbyt ciężkie. Mrożone batony zanurzyć w cieście, tak aby pokryło je równomiernie, ostrożnie wkładać je na gorący olej. Smażyć do czasu, aż będą złote i chrupiące.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W