Bakłażan i cukinia z pesto
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 37)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- duży bakłażan pokrojony wzdłuż na 8 pasków
- 2 pokrojone wzdłuż cukinie
- pół filiżanki ziaren słonecznika
- filiżanka bazylii
- ząbek czosnku
- ćwierć filiżanki oliwy
- sól i pieprz
- duża mozzarella albo bocconcini
- ewentualnie 8 anchois
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Plastry bakłażana i cukinii upiec na grillu.
Ziarna słonecznika, bazylię, czosnek zmiksować z oliwą na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem.
Nałożyć po pół łyżeczki pesto na przestudzone plastry warzyw. Dodać anchois, ser i zwinąć.
Ziarna słonecznika, bazylię, czosnek zmiksować z oliwą na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem.
Nałożyć po pół łyżeczki pesto na przestudzone plastry warzyw. Dodać anchois, ser i zwinąć.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W