Bakłażan i cukinia z pesto

Bakłażan i cukinia z pesto
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 37)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • duży bakłażan pokrojony wzdłuż na 8 pasków
  • 2 pokrojone wzdłuż cukinie
  • pół filiżanki ziaren słonecznika
  • filiżanka bazylii
  • ząbek czosnku
  • ćwierć filiżanki oliwy
  • sól i pieprz
  • duża mozzarella albo bocconcini
  • ewentualnie 8 anchois

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Plastry bakłażana i cukinii upiec na grillu.
Ziarna słonecznika, bazylię, czosnek zmiksować z oliwą na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem.
Nałożyć po pół łyżeczki pesto na przestudzone plastry warzyw. Dodać anchois, ser i zwinąć.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA