Awangardowy groszek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 15 g imbiru, pokrojonego w cienki słupki
- 2 łyżeczki kolendry w proszku
- 400 g mrożonego groszku, rozmrożonego
- 80 ml mleka pełnotłustego
- ¾ łyżeczki garam masala
- 1 cała zielona papryczka chilli
- 2 łyżeczki suszonych liści kozieradki
- 1-1½ łyżeczki suszonego mango w proszku
- sól i dużo świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej olej w średnim rondlu. Dodaj kmin rzymski i poczekaj, aż ściemnieje. Dodaj imbir smaż, aż nabierze koloru. Dodaj kolendrę, sól i garam masala. Wymieszaj.
Dodaj groszek, liście kozieradki i smaż przez kilka minut, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Dodaj mleko i gotuj na średnim ogniu, często mieszając. Zaczekaj, aż mleko wyparuje. Dodaj mango w proszku, dopraw solą oraz pieprzem i serwuj.
Dodaj groszek, liście kozieradki i smaż przez kilka minut, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Dodaj mleko i gotuj na średnim ogniu, często mieszając. Zaczekaj, aż mleko wyparuje. Dodaj mango w proszku, dopraw solą oraz pieprzem i serwuj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W