Ajerkoniak
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Australijskie Boże Narodzenie (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 10 jaj
- 300 ml gęstej śmietany
- 100 ml butterscotch snapps (likier o smaku toffi)
- łyżeczka ekstraktu wanilii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij sztywną pianę i odstaw. Ubijaj śmietanę z ekstraktem wanilii aż zgęstnieje, ale pozostanie półpłynna. Odstaw. Żółtka ubijaj na parze aż zgęstnieją. Nie wolno ich ugotować. Zdejmij z gazu i dolej śmietanę. Wymieszaj, dodaj pianę z białek. Wymieszaj. Tuż przed podaniem dolej likier.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W