Ajerkoniak

Ajerkoniak
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Australijskie Boże Narodzenie (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 10 jaj
  • 300 ml gęstej śmietany
  • 100 ml butterscotch snapps (likier o smaku toffi)
  • łyżeczka ekstraktu wanilii

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij sztywną pianę i odstaw. Ubijaj śmietanę z ekstraktem wanilii aż zgęstnieje, ale pozostanie półpłynna. Odstaw. Żółtka ubijaj na parze aż zgęstnieją. Nie wolno ich ugotować. Zdejmij z gazu i dolej śmietanę. Wymieszaj, dodaj pianę z białek. Wymieszaj. Tuż przed podaniem dolej likier.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA