78.ziemniaki zapiekane z cebulą, boczkiem i cheddarem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.78)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Zapiekanki
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki250g ziemniaków, obranych i pokrojonych w cienkie plastry
2 duże prostokąty z folii aluminiowej
400g tartego cheddara
25-50g posiekanego w kostkę, wędzonego boczku
½ średniej, czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
1 chili pokrojona w plasterki
2 łyżki stołowe masła plus masło do posmarowania folii
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Prostokąty folii posmarować cienko masłem. Na środku każdego położyć połowę ziemniaków w jednej warstwie. Posypać połową sera, boczku, chili i cebuli. Powtórzyć czynności z drugą częścią składników. Dorzucić kawałki masła. Zawinąć folię. Piec przez 45 minut, aż ziemniaki będą miękkie i złociste. Odczekać, aż folia lekko wystygnie i dopiero podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zapiekanki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W