78.smażony chleb
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.78)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki
2 jaja
115 ml mleka
sól morska
świeżo zmielony, czarny pieprz
2 grube kromki białego chleba z naciętą „kieszonką”
1 łyżeczka musztardy dijon
2 plastry szynki
2 plastry cheddara
1 łyżeczka oliwy
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Do płaskiego naczynia wbić jaja, wlać mleko, dodać sól i pieprz. Starannie ubić. Wnętrze „kieszonki” w chlebie posmarować musztardą, wsunąć szynkę i ser. Zanurzyć chleb w masie jajecznej, pozostawić na 15 minut, raz obracając. Na teflonowej patelni rozgrzać oliwę. Smażyć chleb na średnim ogniu przez 2 minuty, aż będzie złocisty. Przewrócić i smażyć kolejną minutę. Przełożyć na blachę i piec w piekarniku 10 minut, aż ser się roztopi. Przekroić i podawać z ketchupem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W