72.jajecznica po hindusku

72.jajecznica po hindusku
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Sobota w kuchni (odc.72)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki
2 jaja
½ łyżeczki soli
1 łyżeczka garam masala
1 drobno posiekane, zielone chili
2 drobno posiekane dymki
garść posiekanej kolendry
1 drobno posiekany pomidor
¼ czerwonej papryki bez pestek, drobno posiekanej
¼ drobno posiekanej cebuli
1 drobno posiekany ząbek czosnku
nieco soku z cytryny
¼ łyżeczki mielonej kurkumy
masło

Przygotowanie
Jaja wbić do miski, ubić widelcem. Wrzucić wszystkie składniki poza masłem i dokładnie wymieszać widelcem. Na dużej patelni rozgrzać masło na małym ogniu. Wlać masę jajeczną i smażyć, cały czas mieszając drewnianą łyżką, aż powstanie puszysta i miękka jajecznica.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA