72.jajecznica po hindusku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.72)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki2 jaja
½ łyżeczki soli
1 łyżeczka garam masala
1 drobno posiekane, zielone chili
2 drobno posiekane dymki
garść posiekanej kolendry
1 drobno posiekany pomidor
¼ czerwonej papryki bez pestek, drobno posiekanej
¼ drobno posiekanej cebuli
1 drobno posiekany ząbek czosnku
nieco soku z cytryny
¼ łyżeczki mielonej kurkumy
masło
Przygotowanie
Jaja wbić do miski, ubić widelcem. Wrzucić wszystkie składniki poza masłem i dokładnie wymieszać widelcem. Na dużej patelni rozgrzać masło na małym ogniu. Wlać masę jajeczną i smażyć, cały czas mieszając drewnianą łyżką, aż powstanie puszysta i miękka jajecznica.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W