Aktualności
Wyniki wyszukiwania
Listopadowo-grudniowe wydanie Magazynu FOOD & FRIENDS
W sprzedaży ukazał się kolejny numer magazynu FOOD & FRIENDS. Tematem przewodnim tego wydania są nadchodzące święta Bożego Narodzenia.
Czytaj więcejMagazyn KUCHNIA w grudniu
Cały grudniowy numer Magazynu KUCHNIA, jak na ten mięsiąc przystało, poświęcony jest świątecznym przysmakom. Poznamy przepisy na świąteczne ciasta i d...
Czytaj więcejI półfinał BlogerChefa - w barwach mistrzów EURO 2012
Konkurs dla BlogerChef, który wystartował 1 listopada spotkał się z bardzo entuzjastycznym przyjęciem w środowisku blogerów kulinarnych. Zgłoszeń i fa...
Czytaj więcejABC wędzenia
Wędzenie doskonale konserwuje i nadaje wyjątkowy aromat wielu mięsnym potrawom i rybom. Z własną wędzarką i niewielkim doświadczeniem grillowania z po...
Czytaj więcejUprawy GMO nielegalne - rząd wprowadza zakazy
Na skutek zakazu upraw GMO wprowadzonego dziś przez rząd, w Polsce nie będzie można uprawiać roślin modyfikowanych genetycznie. Wiele organizacji ekol...
Czytaj więcejMagazyn KUCHNIA w styczniu
Cały grudniowy numer Magazynu KUCHNIA, jak na ten mięsiąc przystało, poświęcony jest świątecznym przysmakom. Poznamy przepisy na świąteczne ciasta i d...
Czytaj więcejQchnia Artystyczna zaprasza na weekendy z food-designem
Ciasto, nożyczki, cztery słoiki z różnymi rodzajami pesto i parmezan ? to zestaw, z którego goście Qchni Artystycznej będą mogli stworzyć swoje własne...
Czytaj więcejWyjątkowa seria lodów jogurtowych w wiosennym menu marki Grycan
Tradycyjne lody śmietankowe, truskawkowe i czekoladowe. Orzeźwiające sorbety z cytryn i porzeczek. Lody różane, truflowe lub kokosowe ? każda z dotych...
Czytaj więcejFood Blogger Fest II - konferencja kulinarna
Przed nami druga edycja Food Blogger Fest, konferencji o tematyce okołokulinarnej dla blogerów oraz osób zainteresowanych kuchnią. Poprzednia odbyła s...
Czytaj więcejHerbatka ze Slow Food Warszawa
Większość z nas sięga po kubek herbaty kilka razy dziennie, ale rzadko mamy wiedzę o jej pochodzeniu i sposobie produkcji.
Czytaj więcejkuchnia+ patronem płyty „Soul Kitchen”
Ten wyjątkowy projekt powstał z miłości do muzyki i jedzenia. Pierwsza odsłona serii to kulinarno-muzyczna wyprawa na południe Europy, do słonecznych,...
Czytaj więcejŚledź - Kulinarna Akcja Bezpośrednia
W sobotę 23 marca o godz. 13 warszawscy slowfoodowcy będą częstować śledziami. Impreza odbędzie się w warszawskim Nowym Teatrze przy Madalińskiego 10/...
Czytaj więcejWiosna w kuchni Pięciu Przemian
21 marca, nakładem wydawnictwa Illuminatio, ukazała się "Wiosna w kuchni Pięciu Przemian". kuchnia+ jest patronem medialnym książki.
Czytaj więcejKuchnia Nowej Zelandii
W kwietniu, nakładem Wydawnictwa Nowy Świat, ukaże się książka Ilony Zdziech ,,Kuchnia Nowej Zelandii". To pierwsza polska książka w całości poświęcon...
Czytaj więcejKulinarna Akcja Bezpośrednia. Mleko!
Kwietniowa Kulinarna Akcja Bezpośrednia organizowana przez Slow Food Warszawa poświęcona będzie mleku. Odbędzie się 13 kwietnia (sobota) o godz. 11:00...
Czytaj więcejDieta Agaty
Nakładem Wydawnictwa Publicat ukazała się "Dieta Agaty" autorstwa Agaty Jędraszczak, doskonale znanej naszym widzom. kuchnia+ jest patronem medialnym...
Czytaj więcejJapońskie słodycze
Już maju, nakładem Wydawnictwa Hanami, ukaże się książka "Japońskie słodycze", autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek. kuchnia+ jest patronem medi...
Czytaj więcejZakaz stosowania pestycydów szkodliwych dla pszczół przegłosowany
Większość krajów członkowskich Unii Europejskiej poparło dziś propozycję Komisji Europejskiej dotyczącej zakazania stosowania w rolnictwie trzech pest...
Czytaj więcej