Aktualności
Wyniki wyszukiwania
Światowy Festiwal Książki Kulinarnej
3 marca 2011 roku, w Paryżu odbył się finał Światowego Festiwalu Książki Kulinarnej - Gourmand World Cookbook Awards 2010. Tysiące książek ze 154 kra...
Czytaj więcejKino kulinarne na Festiwalu Transatlantyk w Poznaniu
W Poznaniu zostaną zorganizowane pierwsze pokazy polskiej sekcji Kina Kulinarnego (Kulinarisches Kino), które jest młodszym partnerem berlińskiego pro...
Czytaj więcejŚwiąteczno-karnawałowe wydanie magazynu FOOD & FRIENDS
Świąteczno-Karnawałowe wydanie magazynu „FOOD & FRIENDS” już w kioskach. W nim liczne przepisy na eleganckie świąteczne i karnawałowe potr...
Czytaj więcejMagazyn KUCHNIA w styczniu
W styczniowym, noworocznym wydaniu Magazynu Kuchnia nie zabraknie przepisów na wykwintne dania karnawałowe. Poznamy także pyszne przepisy na jagnięcin...
Czytaj więcejMagazyn KUCHNIA w lutym
W lutowym wydaniu Magazynu KUCHNIA nie zabraknie przepisów na wykwintne dania karnawałowe z różnych stron świata. Dowiemy się jakie właściwości z nauk...
Czytaj więcejLutowo-marcowe wydanie magazynu FOOD & FRIENDS już w kioskach
W sprzedaży ukazał się kolejny numer magazynu FOOD & FRIENDS. Redakcja magazynu odwiedziła intrygujący Szanghaj, w celu odnalezienia tradycyjnych chiń...
Czytaj więcejSlow Food Youth rozpoczyna działalność
W najbliższą sobotę, 12 lutego, o godzinie 13.00, w Restauracji Solec 44, odbędzie się pierwsze inauguracyjne spotkanie fundacji Slow Food Youth Warsz...
Czytaj więcejTomasz Deker zaprasza na 2. edycję Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych
Pierwsza edycja przerosła największe oczekiwania. Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne są odpowiedzią na zapotrzebowanie na tego typu zajęcia w Trójmieści...
Czytaj więcejDwumiesięcznik "Polska gotuje" - już w kioskach
Dwumiesięcznik „Polska Gotuje” to pierwszy w Polsce magazyn kulinarny, który powstał dzięki współpracy z licznym gronem rodzimych internau...
Czytaj więcejPasztet drobiowy bez ściemy!
Pasztety to produkty dobrze znane większości Polaków. Lubimy je jeść i, jak pokazują badania rynkowe, konsumpcja ich wzrasta z roku na rok. Obecnie na...
Czytaj więcej„Kuchnia duchów” – nowa powieść na rynku wydawniczym
Na rynku wydawniczym ukazała się właśnie książka Jael McHenry – publicystki kulturalnej, blogerki i entuzjastki domowej kuchni pt. „Kuchni...
Czytaj więcej"Magazyn Wino" w nowej szacie graficznej
"Magazyn Wino" wchodzi w dziesiąty rok swojej działalności. W związku z tym redakcja magazynu zdecydowała unowocześnić logo dwumiesięcznika. Odnowione...
Czytaj więcejTradycyjne Produkty – Nowoczesna Kuchnia Polska
10 marca, w godzinach 11.00 - 16.00, w Fortecy, w parku Traugutta, przy ul. Zakroczymskiej, będzie miał miejsce finał projektu - „Tradycyjne Pro...
Czytaj więcejFood Service - lutowo-marcowe wydanie magazynu
W sprzedaży już od jakiegoś czasu dostępne jest lutowo-marcowe wydanie branżowego magazynu Food Service. W numerze - tematy związane z branżą kulinarn...
Czytaj więcejI Kulinarny Konkurs dla Amatorów
Już po raz siódmy odbędzie się Festiwal Kuchni Greckiej pod patronatem Teo Vafidisa. Podczas festiwalu, po raz pierwszy obok profesjonalistów swoją sz...
Czytaj więcejGwiazdki Michelin rozdane!
W Paryżu właśnie ukazała się kolejna edycja prestiżowego przewodnika Michelin „Main Cities of Europe 2012”. Przewodnik opisuje restauracje...
Czytaj więcejWielkie bębnienie przeciw GMO
Inicjatywa Obywatelska "GMO to NIE to" i fundacja Greenpeace 3 kwietnia, w godz. 12.00 - 20.00 zapraszają na wielkie bębnienie przeciwko GMO. Akcja ma...
Czytaj więcej2. numer dwumiesięcznika Polska gotuje
Dwumiesięcznik „Polska Gotuje” to pierwszy w Polsce magazyn kulinarny, który powstał dzięki współpracy z licznym gronem rodzimych internau...
Czytaj więcej