2. numer dwumiesięcznika Polska gotuje

5 kwietnia 2012

Dwumiesięcznik „Polska Gotuje” to pierwszy w Polsce magazyn kulinarny, który powstał dzięki współpracy z licznym gronem rodzimych internautów. Wraz z tym numerem redakcja rozpoczyna sezon na szparagi.

Redakcja magazynu poleca dania lekkie i zielone. A w gotowaniu pomaga armia 30 kucharzy z portalu polska-gotuje.pl. Na obiad serwowane są różne rodzaje sałat z mięsem lub rybą, a w weekend planowany wyjazd na piknik. W magazynie znajdują się też przepisy na wielkanocną ucztę: jaja faszerowane z kawiorem, soczysta szynka czy pasztet z pistacjami.

Z "Polska gotuje" gotuje cała Polska i najlepsi szefowie kuchni. Przepisy blogerów ocenia Michel Moran, szef kuchni francuskiej restauracji Bistro de Paris. A Maciej Borysiak z “U Fukiera” pokazuje jak krok po kroku zrobić kurczęta faszerowane. Dowiemy się też dlaczego warto kupować zdrową żywność. Opowie o tym Jacek Szklarek ze Slow Food Polska.

Amatorzy podróży i poszukiwacze nowych smaków będą zadowoleni. W tym numerze redakcja zaplanowała trzy kulinarne wycieczki. Najbliższa do Lublina, gdzie poznają smak prawdziwych cebularzy. Nieco dalsza do Norwegii, w której ryby i owoce morza są najlepsze w Europie. I na koniec do Chile, krainy znakomitych czerwonych win.

Wspólnie z blogerami redakcja magazynu wertuje i wybiera książki, oraz najpiękniejsze gadżety kulinarne. Wiosną najmodniejsze są zielone, bo wprowadzają do kuchni powiew świeżości.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Festiwal Feta we Wrocławiu

7 i 8 marca, w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie, odbędzie się druga edycja Wrocławskiej Fety - Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Ponownie jak rok te...

Czytaj więcej

Wielka Uczta Warszawska powraca!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA