Festiwal Feta we Wrocławiu
26 lutego 2020
7 i 8 marca, w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie, odbędzie się druga edycja Wrocławskiej Fety - Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Ponownie jak rok temu będą to dwa dni niezwykle aromatycznej kulinarnej uczty, o której głośno będzie w całym Wrocławiu. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.
Część poświęconą serowarstwu poprowadzi Gieno Mientkiewicz, kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru, serowy ekspert. Szlakiem wina goście przejdą z Mariuszem Kapczyńskim, dziennikarzem i krytykiem winiarskim, jurorem krajowych oraz międzynarodowych konkursów alkoholi, twórcą portalu Vinisfera.pl. Piwną scenę poprowadzi Tomasz Kopyra, ekspert branży piwowarskiej, członek-założyciel Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, sędzia certyfikowany PSPD i BJCP, krytyk piwny, bloger i publicysta (Piwowar, Agro Industry), vloger.
Festiwal, poza tradycyjną formą sprzedaży i konsumpcji na miejscu, obfitować będzie w liczne warsztaty, panele dyskusyjne, degustacje, spotkania z ekspertami branżowymi, foodpairingi, winepairingi. Wspólnie z Gienem Mientkiewiczem goście będą mieli okazję przygotować desery z serami w roli głównej, posmakować kombuchy z piwa, przygotować deskę serów z dodatkami, posłuchać dyskusji ekspertów o fenomenie popularności piwa, wina i sera.
Festiwalowi towarzyszyć będzie kultowy zlot food trucków pod marką Wrocławskich Ulicożerców.
Serdecznie zapraszamy!
Wrocławska Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera
7 i 8 marca
Zajezdnia Dąbie Wrocław
Wstęp biletowany (10zł)
https://goout.net/pl/bilety/wroclawska-feta-festiwal-piwa-wina-i-sera/cdfg/