Kuchnia Nowej Zelandii
4 kwietnia 2013
W kwietniu, nakładem Wydawnictwa Nowy Świat, ukaże się książka Ilony Zdziech ,,Kuchnia Nowej Zelandii". To pierwsza polska książka w całości poświęcona nowozelandzkiej kuchni i typowym dla niej produktom. kuchnia+ jest patronem medialnym książki.
Gdybyście chcieli wybrać się na koniec świata, wystarczy otworzyć tę książkę. Nowa Zelandia urzekła Autorkę wspaniałymi produktami, których część, jak na przykład wino, jagnięcina, owoce kiwi, olej z awokado czy miód z manuki, jest już dostępna w Polsce. Zostały one osobno opisane na końcu książki. Zasadniczą część stanowią przepisy na najpopularniejsze nowozelandzkie potrawy. Znajdzie się tutaj sporo nowych (czasami wręcz szokujących dla Polaków) połączeń smakowych oraz wyjątkowo proste metody gotowania. Liczne opowieści dotyczące historii kraju i jego kulinarnych atrakcji z pewnością pomogą zaplanować podróż i intensywnie przeżyć nowozelandzką przygodę życia.
Książka eksploduje kolorami i smakiem Nowej Zelandii. Jeśli akurat nie
możecie się tam wybrać, skorzystajcie z nowozelandzkich doświadczeń
kulinarnych Autorki i podążajcie za jej ulubionymi przepisami. Szybko
przekonacie się, dlaczego zachwyciła się naszą miłością do prawdziwych
smaków i prawdziwego jedzenia.
Z przedmowy Wendy Hinton, ambasador Nowej Zelandii w Polsce
Wybierającym się "tam na dół" na wakacje do wspaniałego kraju, który jest moją ojczyzną, życzę udanej lektury książki Ilony, przygotowującej wasze
kubki smakowe na nasze wspaniałe pokarmy. Ta książka jest również dla tych,
którzy poszukują inspiracji do gotowania w domu. Da wam ona wyobrażenie o
naszej smacznej i przystępnej nowozelandzkiej kuchni.
Z przedmowy Petera Gordona