Food Blogger Fest II - konferencja kulinarna
22 lutego 2013
Przed nami druga edycja Food Blogger Fest, konferencji o tematyce okołokulinarnej dla blogerów oraz osób zainteresowanych kuchnią. Poprzednia odbyła się w maju 2012 roku i cieszyła się ogromnym zainteresowaniem zarówno wśród przedstawicieli blogosfery, jak i mediów.
Tym razem dużo miejsca poświęconego będzie sztuce pisania i poszukiwania inspiracji, a także success stories obecnych na niej ekspertów. Pasjonaci gotowania spotkają się 23 lutego br., w siedzibie Agory przy ul. Czerskiej 8/10 w Warszawie.
W trakcie spotkania eksperci opowiedzą m.in. o: designie bloga i jego roli w kontekście reklamy, podróżach kulinarnych, łamaniu stereotypów w kuchni czy ochronie praw autorskich. Prelegenci to wytrawni znawcy tematyki kulinarnej, m.in.: Basia Ritz (pierwszy polski MasterChef), Ewelina Majdak (topowa blogerka kulinarna), Piotr Adamczewski (autor książek kulinarnych), Łukasz Węgrzyn (prawnik, znawca z zakresu prawa własności).
W drugiej części spotkania odbędą się warsztaty fotografii prowadzone przez Beatę i Lubomira Lipov z Lawendowego Domu oraz warsztaty łączenia wina z jedzeniem prowadzone przez Kacpra Woźniaka, someliera Klubu 6win.
Organizatorem konferencji jest serwis Ugotuj.to, a partnerem firma KAMIS, więcej informacji na stronie poświęconej wydarzeniu: www.ugotuj.to/FoodBloggerFest