Wiosna w kuchni Pięciu Przemian
21 marca 2013
21 marca, nakładem wydawnictwa Illuminatio, ukazała się "Wiosna w kuchni Pięciu Przemian". kuchnia+ jest patronem medialnym książki.
"Wiosna w kuchni Pięciu Przemian" to książka, w której znajduje się ponad 100 przepisów (każdy opatrzony kolorowym zdjęciem) na dania wegetariańskie, a także bezglutenowe. Zostały one dobrane według kryterium pory roku, dzięki czemu możesz przygotować zdrowe, pyszne i harmonijne posiłki z sezonowych i ogólnodostępnych składników. W sześciu rozdziałach znajdują się przepisy na wiosenne zupy, surówki i sałatki, warzywa gotowane, duszone i pieczone, dania główne, przekąski i dodatki, a także desery. Każdy z nich uwzględnia zasady Pięciu Przemian dotyczące składników, smaków i przemian.
Dzięki książce poznasz składniki, tajniki, nowe smaki i receptury na pyszne dania. Rozwiniesz swój potencjał kulinarny oraz nauczysz się komponować zdrowe i zrównoważone posiłki powiązane z wiosną, a także swoje ulubione posiłki czy dania z kuchni regionalnej. Nauczysz się również wsłuchiwać się w swój organizm, przywrócisz mu równowagę, a przede wszystkim osiągniesz pełną harmonię w życiu. Książka jest idealna zarówno dla tych, którzy już znają metodę Pięciu Przemian i szukają ciekawej książki tylko z przepisami, jak i dla tych, którzy chcą dowiedzieć się, czym jest ta metoda i poznać proste i przystępne przepisy.
"Wiosna w kuchni Pięciu Przemian" to pierwsza książka z czterotomowej serii "W kuchni Pięciu Przemian". Ciekawe przepisy wg metody Pięciu Przemian znajdziesz na stronie www.wkuchnipieciuprzemian.pl
Więcej informacji:
www.illuminatio.pl