Zupa z szynki i groszku
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Uczty z Jamesem Martinem (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- duży kawałek masła
- 1 cebula
- drobno pokrojona
- 3 ząbki czosnku
- pokrojone w cienkie płatki
- ¼ pora
- drobno pokrojonego
- ½ kopru włoskiego
- drobno pokrojonego
- 400 g gotowanej szynki
- pokrojonej w kostkę
- 250 ml białego wina
- 1,5 l wywaru drobiowego
- 600 g mrożonego
- zielonego groszku
- 1 łyżka stołowa posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka posiekanych liści mięty
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej masło w dużym rondlu. Na małym ogniu smaż cebulę, czosnek, por i koper włoski przez 10-15 minut, aż będą miękkie i złociste. Dodaj szynkę, białe wino i wywar. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz gaz i gotuj przez 8-10 minut. Wrzuć mrożony groszek i świeże zioła. Dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W