Zupa z kurczaka
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- 1 duża marchew
- obrana i posiekana
- 3 cebule dymki (białe i zielone części)
- cienko pokrojone
- ½ szklanki posiekanej zielonej pietruszki
- 4 szklanki bulionu drobiowego
- 1 szklanka gotowanego mięsa kurczaka porwanego na kawałki
- ½ szklanki ugotowanego białego ryżu
- gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać garnek na średnim ogniu, dodać oliwę i masło. Smażyć marchew, dymkę i pietruszkę 2-3 minuty. Wlać bulion i gotować około 5 minut, aż marchew będzie miękka. Dodać mięso z kurczaka i ryż, i podgrzewać jeszcze 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Podawać natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W