Zupa selerowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.81)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 55 g masła
- 1 obrana i posiekana cebula
- 2 bulwy selera
- obrane i pokrojone na małe kawałki
- 1,5 litra wywaru z kurczaka lub z warzyw
- 1 łyżeczka suszonego lub świeżego tymianku
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W czterolitrowym garnku podsmażyć cebulę na maśle, aż zacznie się karmelizować. Dodać selera, wywar z kurczaka, tymianek, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Gotować aż seler będzie miękki, ok. 20 minut. Zmiksować zupę w blenderze.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W