Zupa-krem z kalafiora z curry i puree z czerwonej papryki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.48)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 1 kalafior
- podzielony na różyczki
- 1 cebula
- pokrojona na plastry
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- 2 szklanki soku pomarańczowego
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 1 łyżka curry w proszku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Wymieszaj kalafiora i cebulę z oliwą, oprósz solą i pieprzem i ułóż na blasze do pieczenia. Piecz przez 30 min, aż się dobrze zrumienią. Przełóż warzywa do dużego garnka, zalej sokiem i bulionem, dodaj proszek i dopraw do smaku. Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj 15 min na małym ogniu. Za pomocą ręcznego blendera zmiksuj warzywa na gładki krem. Podgrzej przed podaniem; podawaj z puree z czerwonej papryki (przepis poniżej).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W