Zupa-krem z kalafiora z curry i puree z czerwonej papryki

Zupa-krem z kalafiora z curry i puree z czerwonej papryki
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.48)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 1 kalafior
  • podzielony na różyczki
  • 1 cebula
  • pokrojona na plastry
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • 2 szklanki soku pomarańczowego
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 1 łyżka curry w proszku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Wymieszaj kalafiora i cebulę z oliwą, oprósz solą i pieprzem i ułóż na blasze do pieczenia. Piecz przez 30 min, aż się dobrze zrumienią. Przełóż warzywa do dużego garnka, zalej sokiem i bulionem, dodaj proszek i dopraw do smaku. Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj 15 min na małym ogniu. Za pomocą ręcznego blendera zmiksuj warzywa na gładki krem. Podgrzej przed podaniem; podawaj z puree z czerwonej papryki (przepis poniżej).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA