Zupa jarzynowa z bobem, ziemniakami i groszkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Daria Ładocha
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 3 duże ziemniaki
- 200 g bobu
- 200 g groszku zielonego
- ćwiartka kapusty włoskiej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 gałązka świeżego rozmarynu
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1,5 litra wywaru z warzyw
- sól i pieprz do smaku
- 100 g śmietany (opcjonalnie)
- 1 łyżka parmezanu do starcia
- 1 łyżka posiekanego koperku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Kapustę poszatkuj drobno.
W garnku rozgrzej masło klarowane i zeszklij czosnek z cebulą wraz ze świeżym rozmarynem. Zalej wywarem, dodaj ziemniaki, groszek, bób i kapustę, i gotuj 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę, zahartowaną dwiema łyżkami zupy, i posiekany koperek. Na koniec możesz posypać startym parmezanem.
W garnku rozgrzej masło klarowane i zeszklij czosnek z cebulą wraz ze świeżym rozmarynem. Zalej wywarem, dodaj ziemniaki, groszek, bób i kapustę, i gotuj 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę, zahartowaną dwiema łyżkami zupy, i posiekany koperek. Na koniec możesz posypać startym parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W