Zupa crème garbure

Zupa crème garbure
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • duży kawałek masła
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 mała brukiew
  • 1 por
  • 1 pokrojony ziemniak
  • 1 litr wywaru warzywnego
  • sól i pieprz
  • 150 ml śmietany 18%
  • starta gałka muszkatołowa

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondlu roztop duży kawałek masła i dorzuć warzywa. Smaż je przez około 6 minut. Dodaj pokrojony ziemniak i smaż przez 2 minuty. Wlej litr wywaru warzywnego, dopraw do smaku. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez około 25 minut, aż warzywa zmiękną. Starannie zmiksuj. Przetrzyj przez sito. Można dodać śmietanę i startą gałkę muszkatołową. Podawaj ze świeżym chlebem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA