Zupa crème garbure
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- duży kawałek masła
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 mała brukiew
- 1 por
- 1 pokrojony ziemniak
- 1 litr wywaru warzywnego
- sól i pieprz
- 150 ml śmietany 18%
- starta gałka muszkatołowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondlu roztop duży kawałek masła i dorzuć warzywa. Smaż je przez około 6 minut. Dodaj pokrojony ziemniak i smaż przez 2 minuty. Wlej litr wywaru warzywnego, dopraw do smaku. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez około 25 minut, aż warzywa zmiękną. Starannie zmiksuj. Przetrzyj przez sito. Można dodać śmietanę i startą gałkę muszkatołową. Podawaj ze świeżym chlebem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W