Zupa a la pizza

Zupa a la pizza
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.129)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Rozgrzać grill w piekarniku. Cebule i czosnek smażyć na dużej patelni lub w garnku do czasu, aż cebule delikatnie się zrumienią, a w kuchni zacznie niesamowicie pachnieć. Dodać pomidory, zgniatające je wypukłą stroną drewnianej łyżki. Dodać bulion, oregano i marchewki. Wrzucić pepperoni i wszystko doprawić solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Zupę rozlać do czterech bulionówek lub dużych miseczek. Z kromek chleba wykroić duże kółka, tak żeby pasowały do misek i ułożyć je na wierzchu każdego naczynia. Każdą porcję posypać połową szklanki startej mozzarelli i całość włożyć do piekarnika. Zapiekać do czasu, aż ser się zezłoci i będzie bulgotał, około 1-2 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA