Zupa a la pizza
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.129)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 cebule
- obrane i pokrojone
- 4 ząbki czosnku
- obrane i zmiażdżone
- 800 g puszka całych pomidorów
- 2 szklanki bulionu z kurczaka
- 1 łyżka suszonego oregano
- 2 marchewki
- obrane i i starte
- 220 g kiełbasy pepperoni
- pokrojonej na cienkie plasterki
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- 4 kromki chleba
- 2 szklanki startego sera mozzarella
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać grill w piekarniku. Cebule i czosnek smażyć na dużej patelni lub w garnku do czasu, aż cebule delikatnie się zrumienią, a w kuchni zacznie niesamowicie pachnieć. Dodać pomidory, zgniatające je wypukłą stroną drewnianej łyżki. Dodać bulion, oregano i marchewki. Wrzucić pepperoni i wszystko doprawić solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Zupę rozlać do czterech bulionówek lub dużych miseczek. Z kromek chleba wykroić duże kółka, tak żeby pasowały do misek i ułożyć je na wierzchu każdego naczynia. Każdą porcję posypać połową szklanki startej mozzarelli i całość włożyć do piekarnika. Zapiekać do czasu, aż ser się zezłoci i będzie bulgotał, około 1-2 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W