Zielone przyprawy Bajanów
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes na Karaibach (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia karaibska
Składniki:
- 1 grubo pokrojona cebula
- mały pęczek dymki skrojony grubo razem ze szczypiorem
- 2 obrane ząbki czosnku
- 1 papryka chińska lub chili habanero
- bez nasion i łodygi
- 1 łyżka listków tymianku
- 1 łyżka posiekanej natki
- 1 łyżka posiekanego majeranku
- 100 ml białego octu winnego
- sok wyciśnięty z 1 limonki
- 1 łyżeczka curry w proszku
- szczypta mielonego ziela angielskiego
- szczypta mielonego czarnego pieprzu
- 1 łyżka soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksować na grubą pastę cebulę, dymkę, czosnek i chili. Dodać zioła, ocet i sok z limonki. Ponownie zmiksować. Domieszać pozostałe składniki. Przykryć i wstawić do lodówki na tydzień przed użyciem, żeby smaki się połączyły. Można przechowywać w lodówce do pół roku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W