Żeberka z grilla w glazurze
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Przygotowanie:
Płat żeberek pokroić na pojedyncze żeberka, obgotować we wrzątku, wyjąć z wody, osączyć na papierowym ręczniku, ostudzić. Wymieszać w garnku wszystkie składniki glazury poza skrobią kukurydzianą, zagotować na średnim ogniu, zmniejszyć ogień do minimum, wlać skrobię, wymieszaną z wodą i chwilę pogotować, aż sos zgęstnieje. Zdjąć garnek z ognia, przelać sos do miski. Włożyć obgotowane żeberka do miski, wymieszać, by pokryły się sosem (powinien być na tyle gęsty, by oblepiał żeberka). Przełożyć do płytkiej brytfanki i piec w piekarniku w temperaturze około 150 stopni Celsjusza przez godzinę. Można też je upiec na średnio rozgrzanym grillu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W