Zapiekana owsianka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 135 g płatków owsianych
- 75 g orzechów laskowych bez skórki
- 75 g grubo posiekanych suszonych fig lub rodzynków sułtańskich
- 3 łyżki miękkiego brązowego cukru
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- 650 ml mleka
- 200 ml śmietany kremówki
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C. Połącz płatki owsiane, orzechy, suszone owoce, 1 łyżkę cukru, szczyptę soli i cynamon. Zamieszaj. Dolej mleko, śmietanę i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj i piecz 45 minut. Posyp pozostałym cukrem i wstaw do piekarnika jeszcze na 15 minut, by wierzch stał się chrupiący.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W