Żabnica z salsa verde
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 filety z żabnicy
- rozkrojone wzdłuż na płasko
- 2 garście liści natki pietruszki
- garść liści mięty
- 10 filecików anchois
- garść kaparów
- 1 ząbek czosnku
- obrany
- czerwony ocet winny
- sól morska
- 1 łyżka musztardy diżońskiej
- oliwa extra vergine
- sok z ½ cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Posiekaj natkę z miętą, dodaj anchois, posiekaj, dodaj kapary, posiekaj, dodaj ząbek czosnku, pokrój na kawałki i posiekaj. Przełóż wszystko do miski, dopraw odrobiną octu winnego, musztardą, solą i pieprzem. Mieszając dolewaj oliwę, aż salsa verde nabierze konsystencji sosu. Rozgrzej grill. Posyp filety z żabnicy solą i pieprzem, polej oliwą i upiecz na grillu z obu stron. Skrop filety sokiem z cytryny. Podawaj porcje ryby z salsa verde.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W