Żabnica z salsa verde

Żabnica z salsa verde
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 2 filety z żabnicy
  • rozkrojone wzdłuż na płasko
  • 2 garście liści natki pietruszki
  • garść liści mięty
  • 10 filecików anchois
  • garść kaparów
  • 1 ząbek czosnku
  • obrany
  • czerwony ocet winny
  • sól morska
  • 1 łyżka musztardy diżońskiej
  • oliwa extra vergine
  • sok z ½ cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Posiekaj natkę z miętą, dodaj anchois, posiekaj, dodaj kapary, posiekaj, dodaj ząbek czosnku, pokrój na kawałki i posiekaj. Przełóż wszystko do miski, dopraw odrobiną octu winnego, musztardą, solą i pieprzem. Mieszając dolewaj oliwę, aż salsa verde nabierze konsystencji sosu. Rozgrzej grill. Posyp filety z żabnicy solą i pieprzem, polej oliwą i upiecz na grillu z obu stron. Skrop filety sokiem z cytryny. Podawaj porcje ryby z salsa verde.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA