Wieprzowina vindaloo

Wieprzowina vindaloo
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zemleć lub utrzeć pieprz, kardamon, goździki, kmin, kolendrę i cynamon na drobny proszek. Zmiksować imbir, czosnek, chilli i ocet na pastę. Wymieszać zmielone przyprawy z pastą i doprawić solą. Natrzeć tą mieszanką mięso i odstawić na dwie godziny. Rozgrzać w rondlu cztery łyżki oleju. Dodać cebulę i smażyć 3-4 minuty, aż się zrumieni. Dodać zamarynowaną wieprzowinę i smażyć 6-7 minut, mieszając, aż zrumieni się ze wszystkich stron. Zmniejszyć ogień, przykryć rondel pokrywką i dusić 35-40 minut, od czasu do czasu mieszając, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dolać wrzącej wody, ale jak najmniej, bo sos powinien być gęsty. Rozgrzać na patelni pozostałą łyżkę oleju. Dodać nasiona gorczycy. Kiedy zaczną strzelać, dodać orzechy nerkowca i smażyć 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając, aż się zrumienią. Posypać vindaloo gorczycą z nerkowcami i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA