Wiejskie muesli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.92)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 4 szklanki płatków owsianych
- ½ szklanki łuskanych ziaren pszenicy
- ½ szklanki siemienia lnianego
- ½ szklanki otrębów pszennych
- ½ szklanki orzechów włoskich
- ½ szklanki płatków migdałowych
- ½ szklanki ziaren słonecznika
- ½ szklanki oleju słonecznikowego
- ½ szklanki miodu
- 1 łyżka cynamonu
- 1 szklanka rodzynek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Wymieszać płatki, ziarna i orzechy w dużej misce. Delikatnie rozgrzać na patelni olej, miód i cynamon, dobrze mieszając. Gorącą masą przelać do mieszkanki płatków, ziaren i orzechów. Dobrze wymieszać, tak żeby wszystko było pokryte słodkim sosem. Powstałą masę przełożyć na blachę wyłożoną podwójną warstwą papieru do pieczenia, formując cienką warstwę. Piec jakieś 10 minut. Zamieszać i piec dalej, sprawdzając co kilka minut, i mieszać, aż granola stanie się słodka i chrupka. Odstawić do ostygnięcia. Wmieszać rodzynki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W