Wątróbka po wenecku
Oceń przepis:
Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Smak mojego życia (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 3 słodkie cebule
- obrane i pokrojone na cienkie plasterki
- 3 łyżki oliwy do smażenia
- sól i świeżo mielony pieprz
- 40 g masła
- 8 cienkich plastrów wątroby cielęcej
- pokrojonej w drobną kostkę
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki octu winnego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na małym ogniu usmaż cebulę na oliwie, aż się zrumieni i zmięknie – to może potrwać około 30 minut. Dopraw ją solą oraz świeżo mielonym pieprzem i przełóż do miski. Mocno rozgrzej na patelni masło, aż zacznie dymić. Dopraw wątróbkę solą oraz pieprzem i szybko obsmaż na maśle. Przełóż wątróbkę na cedzak i osącz. Wrzuć podsmażoną cebulę na patelnię po wątróbce i krótko dosmaż, aż będzie mocno brązowa. Dodaj wątróbkę wraz natką pietruszki, a na koniec wmieszaj ocet winny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W