Toskańskie kotleciki jagnięce
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- ½ kg mielonej jagnięciny
- 1 posiekana czerwona cebula
- garść listków bazylii
- 2-3 posiekane ząbki czosnku
- 50 g suszonych pomidorów
- pokrojonych na małe kawałki
- 55 g podprażonych na suchej patelni orzeszków piniowych
- 100 g pokruszonego na kawałki twardego koziego sera
- kilka łyżek pokruszonego chleba lub bułki tartej
- 100 g pokrojonych listków szpinaku
- pieprz i sól do smaku
- 2 łyżki oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do miski włożyć składniki w podanej wyżej kolejności. Wyrobić rękoma, aby wszystko równo się połączyło. Formować płaskie kotleciki. Piec na średnio gorących węglach 12 do 15 minut (mniej więcej w połowie czasu pieczenia przewrócić na drugą stronę).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W