Torcik Pavlovej z białą czekoladą i owocami letnimi

Torcik Pavlovej z białą czekoladą i owocami letnimi
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
James Martin i jego ogród (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia australijska

Przygotowanie:


Beza:
6 białek
200 g drobnego cukru
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej

Nadzienie:
600 ml śmietany kremówki
100 g białej czekolady
125 g malin
50 g truskawek
50 g czerwonych porzeczek
50 g jagód
25 g czarnych porzeczek
2-3 gałązki mięty, do przybrania


Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 170°C. Wyłóż blachę matą silikonową, lub pergaminem. W stojącym mikserze ubij białka na sztywno na najwyższej szybkości. Zmniejsz prędkość i dodaj cukier i skrobię. Ponownie zwiększ prędkość i ubijaj, aż piana będzie bardzo sztywna. Przełóż pianę na blachę, wyrównaj szpatułką. Wstaw do piekarnika i od razu go wyłącz. Zostaw bezę w stygnącym piekarniku na 6-8 godzin, albo na całą noc. Ubij śmietanę na niezbyt sztywno. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Ostrożnie przełóż gotową bezę na paterę. Posmaruj ją roztopioną czekoladą, a na wierzch nałóż bitą śmietanę i owoce. Udekoruj gałązkami mięty.

Przepis opracowany na podstawie programu \"James Martin i jego ogród\".

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA