Torcik Pavlovej z białą czekoladą i owocami letnimi
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- James Martin i jego ogród (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia australijska
Przygotowanie:
Beza:
6 białek
200 g drobnego cukru
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
Nadzienie:
600 ml śmietany kremówki
100 g białej czekolady
125 g malin
50 g truskawek
50 g czerwonych porzeczek
50 g jagód
25 g czarnych porzeczek
2-3 gałązki mięty, do przybrania
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 170°C. Wyłóż blachę matą silikonową, lub pergaminem. W stojącym mikserze ubij białka na sztywno na najwyższej szybkości. Zmniejsz prędkość i dodaj cukier i skrobię. Ponownie zwiększ prędkość i ubijaj, aż piana będzie bardzo sztywna. Przełóż pianę na blachę, wyrównaj szpatułką. Wstaw do piekarnika i od razu go wyłącz. Zostaw bezę w stygnącym piekarniku na 6-8 godzin, albo na całą noc. Ubij śmietanę na niezbyt sztywno. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Ostrożnie przełóż gotową bezę na paterę. Posmaruj ją roztopioną czekoladą, a na wierzch nałóż bitą śmietanę i owoce. Udekoruj gałązkami mięty.
Przepis opracowany na podstawie programu \"James Martin i jego ogród\".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W