Torcik pavlova z dżemem pomarańczowym i pomarańczową bitą śmietaną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.62)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia australijska
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Torcik Pavlova
6 białek jaj
półtorej szklanki curku
1 łyżka białego octu
1 łyżka skrobi kukurydzianej
Krem
½ szklanki gęstej śmietanki
2 łyżki Grand Marnier
¼ szklanki dżemu pomarańczowego
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 135 stopni C. Blachę przykryć papierem do pieczenia. Ubijać białka. Stopniowo dodawać cukier, po pół szklanki naraz, ubić na sztywno. Dodać ocet i skrobię kukurydzianą. Wyłożyć ubitą pianę na przykrytą papierem blachę, uformować duży równy krążek. Piec przez godzinę, aż beza będzie chrupka na zewnątrz, a miękka i ciągnąca w środku. Równo rozsmarować dżem na wierzchu. Ubić śmietankę z Grand Marnier i rozsmarować na warstwie dżemu.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W