Tarta z jabłkami
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- James Martin: francuska przygoda (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 320 g gotowego ciasta francuskiego w arkuszu
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 łyżki dżemu morelowego
- 4 jabłka, pokrojone na cienkie plasterki po usunięciu gniazd
- lody waniliowe do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
- Natłuścić lekko dużą blachę. Ciasto ułożyć na oprószonej mąką powierzchni. Rozwałkować je na 5 mm. Następnie wyciąć 4 krążki o średnicy 15 cm (od małego talerzyka). Krążki ułożyć na przygotowanej blasze, nakłuć widelcem, oprószyć cukrem pudrem.
- Podgrzać dżem w małym rondelku. Musi się rozrzedzić do smarowania.
- Jabłka ułożyć na cieście dookoła. Posmarować dżemem. Piec 10-12 minut do zrumienienia.
- Podawać z lodami waniliowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W