Tarta śmietanowo-pomarańczowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- gotowy
- upieczony spód z kruchego ciasta
- 2-3 łyżki stołowe dżemu pomarańczowego
- 3 jaja
- 100 g miałkiego cukru
- 600 ml kremówki
- skórka starta z 1 małej pomarańczy
- cukier puder (do podania)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzej do 170°C. Na gotowy spód nałóż dżem pomarańczowy i rozsmaruj na spodzie. Można go zastąpić dżemem z limonek lub cytryn. Do miski wbij jaja, wsyp cukier i ubij. Wlej kremówkę, dodaj skórkę startą z małej pomarańczy. Ubij razem i wylej na spód z ciasta. Wstaw na 30-40 minut do rozgrzanego piekarnika. Wyjmij i wystudź. Masa powinna być miękka i lekko poruszać się przy potrząsaniu. Można ją posypać cukrem pudrem, wstawić pod rozgrzany grill lub opalić palnikiem kuchennym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W