Tapenada
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Chleby Paula Hollywooda (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:2-3 ząbki czosnku
2 łyżeczki soku z cytryny
50 g filecików anchois w oliwie
400 g czarnych oliwek bez pestek
75 g kaparów
1 łyżeczka musztardy Dijon
2 łyżki oliwy
garść liści bazylii
pieprz
Przygotowanie:
Czosnek obieramy z łupin, wrzucamy do malaksera, dodajemy resztę składników. Wszystko miksujemy na niezbyt gładką pastę, doprawiamy pieprzem. Przekładamy do miseczki i podajemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W