Szaszłyki z sardynek

Szaszłyki z sardynek
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W moździerzu utrzeć liście laurowe, sól i płatki chili. Tą mieszankę przypraw przesypać do szerokiej płaskiej miski i wymieszać z oliwą z oliwek. Sardynki przełożyć do miski z przyprawioną oliwą i marynować przez ok. 15 minut. Filety, nabić na patyczki, układając w kształt fali. Grillować do uzyskania złocistego koloru.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA