Szaszłyki z sardynek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 4 filety z sardynek
- 2 liście laurowe
- chili w płatkach
- szczypta soli
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W moździerzu utrzeć liście laurowe, sól i płatki chili. Tą mieszankę przypraw przesypać do szerokiej płaskiej miski i wymieszać z oliwą z oliwek. Sardynki przełożyć do miski z przyprawioną oliwą i marynować przez ok. 15 minut. Filety, nabić na patyczki, układając w kształt fali. Grillować do uzyskania złocistego koloru.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W