Szaszłyki jagnięce z grilla

Szaszłyki jagnięce z grilla
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia australijska
Ilość osób:
4

Przygotowanie:


Składniki
3 czerwone papryki
1 ząbek czosnku
3 papryczki chilli bird’s eye
mały pęczek posiekanej natki
mały pęczek posiekanej kolendry
łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego
sól i pieprz
4 plastry jagnięciny
8 gałązek rozmarynu
oliwa z pierwszego tłoczenia

Przygotowanie
Pokroić mięso w kostkę i odstawić. Papryki wstawić do piekarnika, żeby przypiec skórkę. Przełożyć do miski i przykryć folią spożywczą. Zostawić, aby wystygły. Następnie obrać ze skórki i usunąć nasiona. W mikserze papryki, papryczki chilli, czosnek, natkę pietruszki i kolendrę, kmin rzymski i oliwę zmiksować na gładką masę. Upieczone papryki wyjąć z piekarnika, usunąć nasionka i skórę. Doprawić solą i pieprzem. W masie marynować mięso przez pół godziny. Nabijać kawałki mięsa na gałązki rozmarynu. Piec do miękkości na grillu.




 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA