Szaszłyki jagnięce z grilla
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia australijska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki
3 czerwone papryki
1 ząbek czosnku
3 papryczki chilli bird’s eye
mały pęczek posiekanej natki
mały pęczek posiekanej kolendry
łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego
sól i pieprz
4 plastry jagnięciny
8 gałązek rozmarynu
oliwa z pierwszego tłoczenia
Przygotowanie
Pokroić mięso w kostkę i odstawić. Papryki wstawić do piekarnika, żeby przypiec skórkę. Przełożyć do miski i przykryć folią spożywczą. Zostawić, aby wystygły. Następnie obrać ze skórki i usunąć nasiona. W mikserze papryki, papryczki chilli, czosnek, natkę pietruszki i kolendrę, kmin rzymski i oliwę zmiksować na gładką masę. Upieczone papryki wyjąć z piekarnika, usunąć nasionka i skórę. Doprawić solą i pieprzem. W masie marynować mięso przez pół godziny. Nabijać kawałki mięsa na gałązki rozmarynu. Piec do miękkości na grillu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W